Het liefste wil iedereen, dus ook wij, problemen voorkomen.

Maar soms is het helaas niet anders.

Je hond vertoont gedrag wat jij als een probleem ervaart.

Wat nu...?

Stacks Image 895
De meeste mensen denken bij "gedragsproblemen bij honden" als eerste aan agressie en aan agressie gerelateerde problemen. En ja, uitvallen aan de lijn is inderdaad een veelvoorkomend probleem waarvoor mensen met ons contact opnemen. En ook na bijtincidenten weten mensen ons te vinden.

Maar de vragen die wij het meeste krijgen hebben te maken met "alledaagse" dingen die niets met agressie te maken hebben. Met stip op nummer 1 staat het niet komen als de hond geroepen wordt. Op de voet gevolgd door trekken aan de riem en het niet loslaten van dingen als de eigenaar daar om vraagt.

Sommige mensen bellen ons ook wel eens een beetje beschaamd op, ze verexcuseren zich omdat ze een "klein" probleem als een probleem ervaren. Dat is helemaal niet nodig! Wij vinden dat je een probleem beter kunt oplossen als het nog een klein probleem is. Het is tenslotte zonde om een probleem het plezier wat jullie samen hebben te laten bederven.

Dus ervaar je een probleem met je hond, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Vaak kunnen we met 1 of 2 consulten en jullie inzet het probleemgedrag veranderen in gewenst gedrag.
Stacks Image 878
Hoe gaat zoiets nou in zijn werk..?

Na het eerste (telefonisch)contact maken we een afspraak om bij jou thuis rustig het probleem te bespreken en het gedrag van/bij de hond te observeren. Op basis van het gesprek en de observaties maken we samen een plan om het gedrag om te buigen. Bij dit plan gaan we uit van jouw mogelijkheden en de behoeften van de hond.

Afhankelijk van het probleem houden we telefonisch contact over het verloop van het traject of maken we een vervolgafspraak.

De kosten voor een gedragstherapie-consult zijn € 150.

Een gedragstherapie-consult bestaat uit een adviserings-gesprek van ongeveer 2 uur, een plan om het gedrag om te buigen en enkele telefonische update gesprekken. De kosten zijn inclusief btw en reiskosten binnen straal van 20km rondom Breda/Den Bosch.

Voor een vervolg afspraak zijn de kosten € 75 per uur.
Wellicht ten overvloede ook bij gedragstherapie werken wij vanuit een positieve insteek.
Oftewel we gaan de hond leren welk gedrag we wel verwachten ipv het ongewenste gedrag dmv fysieke straf "de kop indrukken".

Ook bij de gedragstherapie maken we dus geen gebruik van slipkettingen etc.
Uit ervaring weten we namelijk dat dergelijke maatregelen niet nodig zijn en (zeker op de langere termijn) juist averechts werken.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kun je contact met ons opnemen via e-mail of op telefoonnummer 06-14904502.